Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

11. SEPTEMBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-11-september-Johan-Galtung

11. SEPTEMBER (3 af 4)


Den 11. september var verden i kløerne på to fundamentalismer. Begge er dybt forankrede patologier. Hos enkeltindivider diagnosticeres det som narcissisme eller megalomani med paranoia.

11. SEPTEMBER (3 af 4)

Hinandens spejlbilleder

 

11-september-04-Johan-Galtung

 

Punkt for punkt gælder det for begge parter, og det gør dem til hinandens spejlbilleder, som kan overføres på den anden (Osama Bush og George bin Laden) – og gøre dem til uforsonlige fjender. Selvmordsbomber og tæppe­bombninger er allerede katastrofalt involveret.

Den saudiarabiske religion er Wahhabite Islam – en rendyrket sunni isla­misk bevægelse fra Muhammad ibn Abdul Wahhab (1703-91). Wahhabisme har flere vigtige aspekter:

Først og fremmest betragtes alt Saudi-territorie som én stor moske – et helligt land for de to hellige byer (Mekka og Medina) og de to hellige moskeer (den tredje er Al Aqsa i Jerusalem) – et hjemsted for kun én religion. Allah valgte en araber, Mohammed, som rasul (profet), og gjorde derved araberne til et udvalgt folk.

For det andet kræves en meget høj grad af askese, hvor man vender tilbage til den oprindelige strenge fortolkning af Islam, den "gyldne tidsalder": Ingen musik, ingen silkeklæder, ingen udsmykninger af moskeerne, ingen alkohol og ingen tobak.

For det tredje kræves brug af brutal dødsstraf som en retfærdig straf mod gerningsmænd, som skal dø ved sværdet symboliseret i det grønne Saudi-flag med sværdet omkranset af shahadah.

Artikel-11-september-Johan-Galtung
Download-fil: 11. SEPTEMBER - Johan Galtung


Artikel-11-september-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: 11. SEPTEMBER