Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (9 af 16)


Tredje år - Instruktion 2 - 21. februar-20. april - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (9 af 16)

Tænkeevnens højere aspekter

 

Mental udvikling bør imidlertid ikke udelukkende betragtes som udvikling af den konkrete, logiske og analytiske tænkeevne. Der findes et højere aspekt af mental aktivitet, som er under hurtig udvikling, og det drejer sig om kendsgerninger, begivenheder og adfærd. Det kommer til udtryk som spørgsmålet hvorfor. Det kommer også til udtryk som incitament til at forstå menneskets dybere natur, og til at opfatte ikke alene hvordan naturlovene virker, men også hvordan de psykologiske og åndelige love virker − ikke mindst loven om årsag og virkning.

Ved at interessere sig for disse problemer opdager mennesket, at det er en begrænsende metode udelukkende at bruge en mental fremgangsmåde, og at det er nødvendigt at bruge en anden metode for at kunne opfatte virkeligheden − og det er intuitionen.

Den højere tænkeevne

Man har længe vidst, at denne højere evne eksisterer. Plotin skrev i det 3. århundrede:

 

"Du spørger, 'hvordan kan vi opfatte uendeligheden'? Jeg svarer, 'ikke med fornuften'. Det er fornuftens opgave at skelne og definere. Derfor kan uendelighed ikke sidestilles med fornuftens opgave. Du kan kun opfatte uendelighed med en evne, der ligger på et højere niveau end fornuft."

 

Intuition er som en klar, synteseskabende vision, der bringer "lys" til opnået viden og transmuterer viden til visdom. Menneskehedens fremtidige opgave er derfor at udvikle tænkeevnens højere funktioner, at anvende både den analytiske og "konkrete" tænkeevne og den tiltagende vækst af de højere evner til at trænge igennem, til at forstå og til at erkende på en bevidst og kontrolleret måde.

Så længe man ikke sanser tænkeevnens højere kapacitet, og så længe man heller ikke er i stand til at bruge den lavere konkrete tænkeevne som et redskab for den højere tænkeevne, lige så længe vil man ikke have større kapacitet end den nuværende, og der vil være en tendens til at overudnytte den konkretiserende, materialiserende evne med sin tilbøjelighed til at lære udenad, sammenligne kendsgerninger, analysere og kun fremme det, der opfylder menneskehedens lavere behov, ønsker og begær.

Problemet med at harmonisere intellektet og intuitionen og finde ud af, hvordan de kan samarbejde, bliver et vigtigt studie for undervisere. Årsagen er, at en integration af de to tænkemåder bliver en af vigtigste udviklingsområder i Den Nye Tidsalder.

Artikel-Skabende-meditation-03-02-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6


Artikel-Skabende-meditation-03-02-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6