Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (3 af 16)


Tredje år - Instruktion 2 - 21. februar-20. april - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (3 af 16)

Seksuel polaritet

 

I de tre naturriger med organisk liv (plante-, dyre- og menneskeriget) er en af de vigtigste og generelle polariteter den seksuelle. Det maskuline aspekt udgør den positive pol og det feminine aspekt udgør den negative pol. Det betyder imidlertid ikke, at den maskuline pol udelukkende er aktiv, og at den feminine udelukkende er passiv. Begge er aktive men på hver sin måde: Det maskuline aspekt er givende og dynamisk, mens det feminine aspekt er modtagende og skabende ("formeringsdygtigt").

Yang og Yin

Udover mand-kvinde relationen findes der utallige former for polaritet. Det har navnlig kineserne gjort opmærksom på, for de betragter de to principper som grundlaget for både den kosmiske evolution og for ethvert aspekt af menneskelivet. Det livgivende aspekt, som kristendommen symboliserer ved Faderen og Himlen, kalder kineserne Yang, og det livsmodtagende aspekt, der symboliseres ved Moderen og Jorden, kalder de Yin. Kinesernes filosofi er udtryk for det synspunkt, at den rigtige balance i menneskeheden afhænger af det harmoniske samspil mellem menneskeheden og Universets cykliske evolution, der består af utallige relationer og vekselvirkninger mellem Yang og Yin. Mange kinesiske skrifter omhandler dette emne. Et af de mest interessante er I Ching og The Book of Transformations or Changes.

Nervesystemets polaritet

I levende organismer − f.eks. i menneskets fysiske legeme − er der mange polariteter. En af de vigtigste er polariteten mellem det sympatiske og det parasympatiske nervesystem. Det sympatiske nervesystem stimulerer nedbrydningen af organiske stoffer og det parasympatiske stimulerer fordøjelsen og opbygningsprocessen. Desuden er der polariteter mellem de endokrine kirtler.

På det følelsesmæssige område er der kendte dualiteter: Behag/smerte, glæde/depression, tillid/frygt, tiltrækning/frastødning, kærlighed/had osv.

Artikel-Skabende-meditation-03-02-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6


Artikel-Skabende-meditation-03-02-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6