Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (2 af 16)


Tredje år - Instruktion 2 - 21. februar-20. april - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (2 af 16)

Første del

Meditation og træning i selverkendelse

 

Afbalancering og synteseskabelse af modsætninger

Meditation har en meget vigtig funktion, fordi den skaber forståelse af de mange indre "modsætningspar". Man får indsigt i de problemer, de skaber, og man får teknikker til at afbalancere dem. "Modsætningernes par" er de grundlæggende dualiteter, som mennesket har tendens til at svinge mellem, når det responderer først på den ene pol og derefter på den anden − f.eks. mellem ånd-stof, glæde-sorg, kærlighed-had osv. At nå til erkendelse af dem og afbalancere dem, så der skabes ligevægt, er et basalt aspekt både i den psykologiske og åndelige integrering og i menneskets udvikling. Derfor er det et vigtigt og praktisk orienteret emne.

I arbejdet med at afbalancere modsætningernes par er det muligt at finde et punkt med harmonisk ligevægt. Det er denne proces Buddha kaldte "at vælge den gyldne middelvej". Det drejer sig ikke om at vælge en middelvej på grundlag af kompromisser, men derimod om at finde et højere og mere rigtigt udgangspunkt, hvor begge poler bruges konstruktivt.

Dualitet og polaritet

Polaritet er et universelt faktum. Dualitet har eksisteret fra skabelsens allerførste øjeblik, da den kosmiske manifestation begyndte at udfolde sig. Den første fundamentale dualitet i Universet består af det, der er manifesteret, og det, der ikke er manifesteret. I selve manifestationsprocessen består den grundlæggende polaritet af ånd og stof. Alle polariteter består af relationen mellem to elementer, og derfor er relationen aldrig absolut men altid relativ i ethvert modsætningspar. Derfor kan det samme element være positiv i sin relation til en "pol" og negativ i sin relation til en anden.

Den mest almindeligt kendte polaritet i den fysiske verden er mellem den positive og den negative pol i elektricitet. Denne polaritet har skabt grundlaget for kendskab til stoffets sammensætning, dengang man opdagede, at hvert atom består af ladet elektricitet, og at det består af en positiv kerne og af et antal negative elektroner. (Senere opdagede man, at en elektron også består af forskellige mindre partikler).

Artikel-Skabende-meditation-03-02-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6


Artikel-Skabende-meditation-03-02-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6